Iskolák
Bejelentkezés

Húsvétkor is látogatható az Országház és az Országgyűlési Múzeum.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy nagypénteken és nagyszombaton, valamint húsvétvasárnap és húsvéthétfőn az Országház 8.00-16.00 óra között, az Országgyűlési Múzeum 9.00-17.00 óra között látogatható.

Köszöntjük az Országház iskolai csoportoknak fenntartott oldalán!
A társadalmi, állampolgári és gazdasági ismeretek elsajátítását célzó tantárgyak keretében érkező magyarországi általános- és középiskolai csoportok és kísérőik (maximum 3 fő) számára a látogatás díjmentes.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2014. július 1-től a látogatások kiindulópontja a Kossuth Lajos tér északi részén, a térfelszín alatt található Látogatóközpont.

Látás- és mozgássérült látogatóink számára akadálymentesített komplexumból indulnak az Országház-látogató csoportok, és a Látogatóközpontban található a jegypénztár is. A zökkenőmentes belépés miatt kérjük kerekesszékes látogatóinkat, hogy érkezésükről az idegenforgalom@parlament.hu e-mail címen tájékoztassák munkatársainkat.

A gyógyászati célú radioaktív izotópos kezelésen átesett látogatónak a kezelés tényét hitelt érdemlően szükséges igazolnia az érintett az egészségügyi intézmény által kiállított zárójelentéssel. A zárójelentésnek tartalmaznia kell: a felhasznált radioaktív anyag fajtáját, megnevezését, adagolásának időpontját, valamint azt hogy a kezelésen átesett személy közösségben tartózkodhat.
Ezen dokumentum hiányában a látogató beléptetését az Országgyűlési Őrség megtagadhatja.

A Országház látogatásával kapcsolatos friss információ a www.parlament.hu oldalon található, kérjük, hogy indulás előtt tájékozódjanak.

Az Országház Látogatóközpontjában található az Országgyűlési Múzeum állandó kiállítása, mely szorosan kötődik az általános és középiskolai tananyaghoz.

A múzeum munkatársai várják azoknak a vállalkozó szellemű diákcsoportoknak a jelentkezését, akik előzetes egyeztetés után részt vennének a kiállításokhoz kapcsolódó tematikus, élményszerű, interaktív múzeumpedagógiai foglalkozásokon.

A leendő újdonságok közül külön figyelmükbe ajánljuk a 2019 augusztusában nyíló időszaki kiállítást és a hozzá tartozó múzeumpedagógiai foglalkozásokat, amelyek Tisza István miniszterelnök életét és korszakát dolgozzák fel.

A foglalkozások ingyenesek, jelentkezni a muzeum@parlament.hu e-mail címen lehet. A programokról bővebb információ itt található.


Regisztráció

Az oldal tulajdonosa az Országgyűlés Hivatala © 2012

Az üzemeltetés technikai hátterét a Jegymester Kft. biztosítja.

Cím: Országgyűlés Hivatala – Közönségszolgálati Főosztály, 1055 Budapest, Kossuth tér 1-3. | Tel.: + (36) 1 441-4415 idegenforgalom@parlament.hu | Térkép 
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×